AZ ÉPÜLETHŐVISSZANYERŐ SZELLŐZTETŐ RENDSZER


AHOGY MONDANI SZOKTÁK: AZ ALLERGIÁSOK ÉDENKERTJE EGY ILYEN ÉPÜLET

 • A folyamatos friss levegő következtében a gyermekek közérzete javul.
 • Nincsen szennyezőanyag, por vagy rovarok. A házban a speciális pollenszűrők az allergiás gyermekeknek is kellemes környezetet biztosítanak.
 • A szellőzés eredményeként nem lép fel penészesedés, gombásodás.
 • A szabályozott szellőztetés mellett az ablakokat zárva tarthatjuk, a friss levegő bejön, de a zaj nem.
 • A rendszernek köszönhetően a szellőztetés huzat nélküli lesz.
 • A szellőztetés eredményeként a konyhából és mellékhelyiségből a kellemetlen szagok folyamatosan távoznak.

 • PASSZÍV ÉPÜLET - BENNE SOK AKTÍV GYEREKKEL


  Fontos pozitív hozadék a passzívházak kiemelkedően magas lakókomfortja.

  Elsőként említsük meg a levegőminőség kérdését. A szellőztető rendszer és az alkalmazott szűrők segítségével a por- és pollenmentesség mellett a páralecsapódás és penészképződés problémáját is elfelejthetjük. A gépészeti rendszer - amellett, hogy a folyamatos, egyenletes légcsere segít a belső térben keletkező szagok és egyéb szennyező anyagok eltávolításában - alkalmassá tehető a felhasználás intenzitásához igazodó irányításra, így akár CO2 akár páratartalom függő vezérléssel is ellátható.

  A következő kiemelésre érdemes paraméter az épületekben kialakuló belső közérzet és hőérzet magas szintje. A ma még szokatlanul magas minőségű épületburok által biztosított egyenletes felületi hőmérsékletek, a hőmérsékleti aszimmetria alacsony szintje, a hideg sugárzás és a huzatérzés hiánya miatti magasabb hőmérsékleti komfort érzet alakul ki.

  A nagy déli ablakfelületek az őszi téli időszakban is biztosítják a nagyfokú benapozást, miközben a magas szintű hővédelem miatt a nyári túlmelegedés elleni védelem is könnyen megoldható. A magas fokú légtömörség segítségével elérhető alacsony zajterhelés, valamint a lassú és kismértékű hőmérsékleti ingadozás ezt még tovább emeli.

  Ezen felül a hideg ablakfelületek és ezek kompenzálására szükséges radiátorok, valamint ennek hatására létrejövő légmozgása hiánya az egyesek számára zavaró porkavarodás jelenségét is kiküszöböli.

  Az ingatlan értékállóságát az ilyen épületek megvalósíthatóságához szükséges magas tervezési és kivitelezési minőség tovább emeli...